Szülészet-nőgyógyászat

osztályvezető főorvos: Dr. Tóth Zsolt

osztályvezető főnővér: Balog Tiborné

telefon: 62/511-151 / 236-os mellék 

e-mail: szul@csmekhm.hu

A Szülészet-nőgyógyászati Osztály jelenleg 15 aktív fekvőbeteg ellátó ággyal működik: évente 330-350 szülés zajlik, a császármetszés előfordulási gyakorisága 25-28 százalék. Az osztályon az első ellátási szint által meghatározott beavatkozásokat végzik el; mintegy 1500 beteg fordul meg a kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán évente.

Makó és vonzáskörzetében mozgó szakorvosi szolgálat keretében látják el a terhesgondozást, melynek műszeres vizsgálatait az osztályon kivitelezik. Az osztályon főállásban öt orvos és kisegítőként két nyugdíjas orvos dolgozik, emellett tapasztalt szülésznők és 12-13 nővér segíti munkájukat.

A nap mind a 24 órájában van betegfelvétel. Tervezhető műtéteket is végre hajtanak, terhespatológia működik, emellett terhességhez, szüléshez kapcsolódó műtéteket is végeznek. 

Ügyeleti időben két szakorvos várja az akkut eseteket. Szakambulancia működik, nőgyógyászati onkológiai, klimax, csontritkulás szakirányban.

A Szülészet-nőgyógyászati Osztály nagy hangsúlyt fordít a megelőzésre, felvilágosító előadásokat tartanak, az osztályról több szakember is tanít. A térség anyatej-táplálással kapcsolatos rendezvényein is részt vesznek, valamint a terhesgondozás, a szüléssel és a helyes táplálkozással kapcsolatos rendezvényeknek is aktív résztvevői.

Az osztályon az elmúlt években a mellékhelyiségek felújításra kerültek, és megtörtént a kórtermek festése, illetve a burkolatok cseréje is. Az általános felújítási tervben szerepel az osztály további modernizálása.

 

Közös adatok

Webprogramozás: