Belgyógyászat-gasztroenterológiai Osztály

osztályvezető főorvos: Dr. Góg Csaba

osztályvezető főnővér: Fodorné Csárádi Zsuzsanna

telefon: 62/511-151 / 182-es mellék

e-mail: bel@csmekhm.hu

A makói Belgyógyászat-gasztroenterológia osztály 37 aktív ágyon működik: kényelmes, világos, fürdőszobával felszerelt, négy és kétagyas kórtermekben gyógyulnak betegeink.

Az osztályon mintegy húsz nővér és tizenkét orvos látja el a betegeket, ahol átlagosan havonta 150-200 beteg fordul meg – a kórházba érkező betegek legtöbbje a sürgősségi osztályon keresztül érkezik a kórházba, így az osztályra is.

A kórtermek zöme központi oxigénellátással és szívóval van ellátva. Az épülettömb, amelyben az osztály található egy 2006-os beruházás során épült fel. Az osztály korszerű endoszkópokkal van felszerelve, rendelkezésre állnak a gyomor- és végbél-tükrözések elvégzéséhez szükséges eszközök, megfelelő a felszereltség a szív ultrahang vizsgálatok végrehajtásához, a szív-ritmuszavar kiszűréséhez.

Az endoszkópos és echokardiológiás labor korszerű berendezései segítségével a gyomor, bélrendszeri panaszok kivizsgálása, köztük a heveny tápcsatornavérzéssel jelentkező betegek szakellátása, valamint a szívpanaszokkal érkező betegek kivizsgálása magas színvonalon, hatékonyan történik.

A gasztroenterológiánkét kitűnő szakember dolgozik: dr. Góg Csaba főorvos és dr. Dobra Mariann adjunktus. 

Közös adatok

Webprogramozás: