Új környezetben gyógyulhatnak

2015. november 30.

Európai színvonalú egészségügyi létesítményt kaptak a makói és térségi lakosok. Összesen több mint 3,2 milliárd forintból újult meg a hódmezővásárhelyi és a makói kórház. Az ünnepélyes projektzáró rendezvénynek csütörtökön a teljesen átalakított Maros-parti radiológiai osztály adott otthont. (promenad.hu)

Még 2013-ban indult el az a projekt, mely kapcsán több mint 3,2 milliárd forintból újulhattak meg a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó tagintézményei. A Maros-parti város kórházában csütörtökön tartották az ünnepélyes projektzárót. Ezen többek között dr. Mészáros János egészségügyi ellátó rendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár is részt vett.

- Összesen több mint 500 milliárd forint került az egészségügyi ágazatba, s ennek az összegnek közel a két harmada szolgálta azt, hogy a közép-magyarországi régiókon kívüli térségek kórházaiban infrastrukturális fejlesztéseket hajthassunk végre - fogalmazott a helyettes államtitkár. Országos szinten változott az egészségügyi ellátó rendszer, s ennek köszönhetően történt meg Csongrád megyében a makói és a hódmezővásárhelyi kórház integrációja is.

- Hosszú évek aggódásaira, kételyeire tehettünk végre pontot ezzel a projektzárással, ugyanis a városban és térségében élők közül többen is rosszallásukat fejezték ki a két kórház integrációja miatt - vette át a szót Farkas Éva Erzsébet. A polgármester szerint ez a mostani fejlesztés is azt bizonyítja, hogy szükség volt a közös egészségügyi ellátó rendszer kialakítására. - Hatékonyabb és gazdaságosabb kórházat kaptak a makóiak és a térségben élők - folytatta Farkas Éva Erzsébet.

Dr. Kallai Árpád főigazgató a rendezvényen pontosan részletezte, mivel is bővült, illetve milyen új eszközöket is kapott a makói kórház. - Korábban számos kisebb-nagyobb épületben folyt a gyógyító munka, a tömbbösítés után azonban számos osztály került egy közös, modern környezetbe - fejtette ki Kallai Árpád. Az új radiológián kapott helyett a tüdőgondozó is, hiszen számos műszert mind a két gyógykezelés során lehet használni. Emellett a véradó, valamint a 6 ágyas intenzív is teljesen megújult.

Közös adatok