Megújult a makói és a vásárhelyi kórház

2015. november 30.

Hódmezővásárhely, Makó - Új épületeket húztak fel, osztályokat költöztettek és műszereket vásároltak abból a több mint 3 milliárd forintból, amelyet a vásárhelyi és makói kórház felújítására kapott az Uniótól az összevont intézmény. (delmagyar.hu)

– Ha nem fog össze a hódmezővásárhelyi és a makói kórház, valószínűleg egyik intézményben sem sikerült volna olyan komoly fejlesztést végrehajtani, mint ami most lezárult – mondta csütörtök délelőtt a makói intézmény megújult radiológiai tömbjében az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Mészáros János. A makói polgármester, Farkas Éva Erzsébet ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy a mostani, összesen 3,2 milliárdos beruházás csattanós válasz azoknak, akik eddig a városi kórház jövőjét féltették az integrációtól. 

Hogy mi történt a két kórházban, azt Kallai Árpád főigazgató foglalta össze. Mint elhangzott, mindkét városban a pavilonrendszer felszámolásának megkezdése volt az egyik fontos szempont, ami által egyszerűbben és olcsóbban lehet működtetni mindkét intézményt. Makón a szakrendelő tömbjébe bekerült a véradó állomás és a tüdőgondozó – ezek eddig külső épületekben működtek –, korszerűbb lett a radiológia és a szakrendelők csoportja, az intenzív osztály pedig az új épületbe, jobb körülmények közé került. Vásárhelyen a központi épület diagnosztikai szárnyát újították fel, emellett felépült az új, többszintes épület is, amelynek pincéjében a patológia, első és második szintjén pedig a gyógyszertár és a járóbeteg-szakrendelő működhet.

A műszerparkot is korszerűsítették. A 3,2 milliárdos bekerülési költséget teljes egészében az Európai Unió finanszírozta. 

Közös adatok