Reumatológiai Osztály

osztályvezető főorvos: Dr. Sonkodi Gábor

telefon: 62/293-751 / 5501 mellék

A Kakasszéki Gyógyintézet Reumatológiai Osztálya 17 ággyal működik; az osztály fel van szerelve a reumás betegségek kezeléséhez szükséges legmodernebb eszközökkel, és az itt dolgozó orvosok és ápolók a legmodernebb eljárásokat alkalmazzák a betegségek gyógyításában.

Az osztály részt vesz a rezidens és gyógytornászképzésben, szoros kapcsolatot tart a szegedi Orvostudományi Egyetem diagnosztikai, idegsebészeti, ortopédiai, reumatológiai osztályaival, valamint Hódmezővásárhely, Szentes traumatológiai osztályaival, az országos intézetekkel, az OORI-val és az ORFI-val. A reumatológiai osztály elsősorban degeneratív elváltozások, osteoporosis, műtétek utáni maradványtünetek okozta fájdalmak kezelésével, illetve gyulladásos reumatológiai betegségekkel foglakozik.

Az intézet összesen 116 ággyal működik, ágykihasználtsága 100 százalékos. A területi ellátás szerint (170 ezer fő) elsőbbséget élveznek a vásárhelyi, a székkutasi, a mindszenti, a mártélyi betegek, a kimaradó helyekre érkezhetnek más településekről a gyógyulni vágyók.

A rehabilitációs gyógyintézetben évek óta emeltszintű hotelszolgáltatás működik: négy kórteremben külön fürdőszoba, WC, kábeltelevízió szolgálja a betegek kényelmét.

Közös adatok

Webprogramozás: