Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

osztályvezető főorvos: Dr. Gruber György

telefon: 62/293-751 / 5506-os mellék

A Kakasszéki Gyógyintézet Mozgásszervi Rehabilitációs Osztálya 99 ággyal működik; az osztály ortopédiai, idegsebészeti műtéten átesettek, trauma utáni állapotok, agyi vasculáris betegségek, reumatológiai betegek rehabilitációját végzi.

Az osztály felújított gyógymedencéjének magas sótartalmú vízzel telített medencéjében víz alatti tornával, súlyfürdőzéssel gyógyulhatnak a páciensek. Az intézet fizikoterápiás részlege az elektroterápia széles skálájával rendelkezik: kis-, közép-és nagyfrequencia, iszap és paraffin kezelés, pulzáló mágnesterápia, mozgásterápia, masszázs. Az osztály a legmodernebb eszközökkel van felszerelve, az itt dolgozók pedig kimagasló szaktudással rendelkeznek: szoros szakmai együttműködés alakult ki az országos intézetekkel és a Szegedi Orvostudományi Egyetemmel, melyhez az intézet egyedülálló gyógyvízkészlete párosul.

Az intézet összesen 116 ággyal működik, ágykihasználtsága 100 százalékos. A területi ellátás szerint (170 ezer fő) elsőbbséget élveznek a vásárhelyi, a székkutasi, a mindszenti, a mártélyi betegek, a kimaradó helyekre érkezhetnek más településekről a gyógyulni vágyók.

A rehabilitációs gyógyintézetben évek óta emeltszintű hotelszolgáltatás működik: négy kórteremben külön fürdőszoba, WC, kábeltelevízió szolgálja a betegek kényelmét.

Közös adatok

Webprogramozás: