Intenzív Osztály

Intenzív Osztály

osztályvezető főorvos: Dr. Gál Edit

osztályvezető főnővér: Ország Erzsébet

telefon: 62/532-222

e-mail: ito@csmekhm.hu

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztály orvosai, szakápolói és szakasszisztensei sokrétű feladatot látnak el.

Az Intenzív Terápiás Osztály interdiszciplináris jellegű. Az osztály feladata a kiesett, ill. veszélyeztetett életfontosságú funkciók helyettesítése ill. helyreállítása, függetlenül attól, hogy milyen jellegű alapbetegség kapcsán kerültek a betegek kritikus állapotba. A belgyógyászati, ideggyógyászati betegségek kezelése mellett ellátjuk a posztoperatív időszakban intenzív ellátásra vagy intenzív megfigyelésre szoruló bármilyen műtéten átesett betegeket. Osztályunk orvosai biztosítják a kórház területén a reanimációs (újraélesztés) készenlétet.

Az Aneszteziológiai Ambulanciánkon történik az altatáshoz szükséges műtét előtti kivizsgálás (vérvétel, EKG, mellkas röntgen., orvosi szakvizsgálat), a teherbírás és altathatóság megítélése, szükség esetén kiegészítő vizsgálatok kérése. Az ambulancián a beteg az altatóorvossal megbeszéli az érzéstelenítés módját, ill. közvetlenül a műtét előtti időszak teendőit. Itt kapnak tájékoztatást az altatással kapcsolatos kérdéseikre, amennyiben az felmerül az altatási tájékoztató elolvasása után

Az aneszteziológiai tevékenységek körébe tartozik a műtéti érzéstelenítés minden formájának elvégzése (altatás, különböző típusú vezetéses érzéstelenítések) szükség esetén a műtét utáni felügyelet az ébredő szobában, és nagyobb műtétek után a műtéti fájdalomcsillapítás megtervezése, kivitelezése.

Az orvosok munkáját magasan képzett ápolók és szakasszisztensek, valamint magas minőségi igényeket kielégítő orvosi műszerek (altatógépek, lélegeztető gépek, őrző monitorok, defirillátorok, vesepótló készülékek stb.) segítik.

Közös adatok

Webprogramozás: