Egynapos Sebészeti Osztály

Egynapos Sebészeti Osztály

esetmenedzser: Törökné Kátai Edina

Tel.: 62/532-222

e-mail: egynapos@csmekhm.hu

Egynapos műtéti tevékenység:

Lényege az, hogy olyan műtéti beavatkozások esetén, amelyek érzéstelenítést ill. altatást és műtét utáni felügyeletet igényelnek ugyan, de ennek ideje a korábban megszokottnál rövidebb lehet, a betegeket a felvételtől számított 24 órán belül elbocsátjuk. Ez minden résztvevő számára előnyös. Természetesen igénybevétele szigorú biztonsági feltételekhez kötött, és igénybe vétele nem kötelező.

2007.07.01-től intézményünk a felújított 12 ágyas részlegen ad lehetősége az egynapos beavatkozások elvégzésére. A beavatkozás, amely az orvos szakképesítése, a jártassága, a kötelezően előírt és szükséges infrastruktúra, a beteg ambuláns műtéti kiválasztása és kivizsgálás szempontjainak függvényében az e célra kialakított egyéb feltételrendszerekkel működő osztályon történik. A beavatkozás után a beteg néhány órás szakfelügyeletet igényel, melyet egy ezen célra kialakított fektetőben tölt. A szükséges megfigyelést követően a beteg otthonába bocsátható.

A beteg intézményünkben eltöltött ideje nem haladja meg a 24 órát. Az intézmény/osztály biztosítja az egynapos beavatkozások szakmai profiljának megfelelően és vállalja az előre nem látható fekvőbeteg ellátást igénylő esetek átvételét, ill. felvételét (háttérintézmény).

A beteg teljes műtét előtti kivizsgálása után - beleértve az anaesthesiológiai vizsgálatát is – kerül felvételre előjegyzés alapján. A beavatkozás meghatározott terv alapján történik, mely magában foglalja a műtét utáni tevékenységet is. A beteg általános állapota, a műtét és az érzéstelenítés/altatás típusa, lefolyása szerint meghatározott idejű műtét utáni megfigyelésre szorul, annak tárgyi-, és személyi feltételei biztosítottak osztályunkon.

Elhelyezés: 1-2-4 ágyas fürdőszobás kórtermekben.

Egyes kórtermek klimatizáltak, ágyhoz kapcsolható telefonok, az ágyaknál rádió hallgatása teszi kellemesebbé a kórházban töltött időt.

Az osztályon a hozzátartozók tágas váróban tölthetik el a rövid várakozási időt, ahol italautomata, illetve kellemes környezet biztosítja a komfortérzetet.

 

Társadalombiztosítás által finanszírozott tevékenységek szakmaspecifikusan:

Nőgyógyászat:
vérzési rendellenességek és terhességmegszakítás műtéti megoldása,

petefészek cysta laparoscopos megoldása, sterilizálás,

méhszájseb plasztika, hüvelyi plasztika műtéte.

 

Sebészet:
érbetegségek, végbél elváltozásainak műtéti megoldása, kéz lágyrészeinek műtéte,

sérvműtétek, kisebb emlőműtétek.


Gégészet:
orr-, és melléküreg betegségeinek műtéti megoldása. Gége jó- és rosszindulatú elváltozásainak diagnosztikája és hangszallagok jóindulatú daganatainak műtéte.

 

Urológia:
kisebb urológia műtétek hagyományos és laparoscopos megoldása

 

Szemészet:
szürkehályog, szemhéj, kötőhártya elváltozásainak műtéti megoldása.

 

Bővebb felvilágosítást az adott szakrendelések biztosítanak.

Közös adatok

Webprogramozás: